Съществен ръст на туристи от Румъния, Полша, Австрия, Белгия, България, Чехия,

...
Съществен ръст на туристи от Румъния, Полша, Австрия, Белгия, България, Чехия,
Коментари Харесай

Масово чуждестранни туристи по Южното Черноморие през август

Съществен растеж на туристи от Румъния, Полша, Австрия, Белгия, България, Чехия, Германия, Ирландия, Израел и Украйна през август, по отношение на същия интервал на 2020 година, е регистриран по Южното Черноморие.

Това оповестиха от Бургаската районна туристическа камара, базирайки се на данни от изследване.

През лятото доминираха индивидуалните резервации от Румъния, Молдова и Украйна. Възстановиха се пазари като Естония, Норвегия, Франция, Италия, Латвия, Литва, Нидерландия, и Швеция, от които през сезон 2020 не сме посрещнали нито един екскурзиант, осведомиха от БРТК. Оттам прибавиха, че през този сезон оптимално са нараснали резервациите през Букинг. Направените изследвания сочат, че повече от 40 на 100 от заетостта на хотелите е посредством тази система. Данните демонстрират също, че по-добър е бил междинният престой на българина тази гад - около 4 дни, до момента в който през 2019 година е бил два дни.

От анкетните изследвания е видно, че туристите от чужбина са удовлетворени от изискванията за отмора и ограниченията против COVID-19. Доминират оценки, че целият личен състав е доста деликатен и с държанието си е образец за чужденеца.

През август тази година на Летище-Бургас са посрещнати 174 044 задгранични туристи, като по отношение на 2020 година е реализиран растеж от над 100 %. Ръстът на идващите чартърни полети през август тази година по отношение на 2020 година е достигнал 97 на 100, само че 2021 година по отношение на 2019 година бележи спад от 51,40 %.

Анкетата сочи, че българи и чужденци са си тръгнали от Южното Черноморие с негативни усещания от липсата на задоволително места за паркиране, липса на дипломиран личен състав за обслужване - като сервитьори, бармани, камериерки, неналичието на задоволително атракции, неналичието на едномесечни прогнози за епидемиологичната конюнктура в страната и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР